Als je onze nieuwsberichten hebt gevolgd op de website lijkt het alsof we sinds ons succes op de AGF Europeans hebben stilgezeten. Maar niets is minder waar! Ons team heeft in de afgelopen weken wederom topprestaties weten neer te zetten en via deze weg brengen wij jullie graag op de hoogte.

We beginnen met Troy, die een week nadat hij dubbel Europees kampioen werd alweer de mat op stapte in Culemborg om mee te doen aan de Batavi Open. Troy zette de trend voort en ging ook dit keer naar huis als kampioen. Nu had hij helemaal de smaak te pakken en stond het volgende weekend in Den Bosch op de mat voor de Rickson Gracie Cup. Ook hier zette hij fantastische prestaties neer en wist wederom een gouden medaille te scoren. Top gedaan, Troy!

Ook Matthijs heeft de nodige wedstrijden gedraaid en vocht samen met Troy op de Rickson Gracie Cup. Hij heeft hier alles gegeven en goede partijen weten neer te zetten. Helaas greep hij ondanks een mooie winstpartij net naast het eremetaal. Matthijs liet zich niet ontmoedigen en vocht een week later op de Amsterdam Open waar hij keihard heeft geknokt tegen sterke tegenstanders. Zijn doorzettingsvermogen wierp z’n vruchten af want hij ging naar huis met een bronzen medaille. Keurig, Matthijs!

Samen met Frank Jongsma reisde Jan eind oktober af naar San Diego waar hij 10 dagen trainde onder leiding van Carlos “Cadu” Francis. Hij heeft hier een fantastische tijd gehad, veel geleerd en nieuwe inzichten gekregen. Na thuiskomst werd het tijd om de nieuwe kennis in de praktijk te testen dus besloot Jan mee te doen aan de Dutch Open. Dit is één van de grootste en meest prestigieuze BJJ-toernooien van Nederland en dus lag de lat hoog. Jan wist meerdere tegenstanders uit te schakelen maar stuitte toen de finale in zicht was op een sterkere tegenstander. Resultaat: een bronzen medaille. Heel knap gedaan, Jan!

Er staan dit jaar nog een aantal toernooien voor ons team op de planning dus houdt onze website in de gaten voor de nieuwste updates.