Afgelopen zaterdag is Arnoud uitgenodigd door de organisatie van Explore The North om een spreekbeurt en workshop te geven over Braziliaans Jiu Jitsu tijdens de eerste editie van het Spreekbotenfestival. Het Spreekbotenfestival is een evenement waar allerlei bekende en onbekende sprekers komen spreken over hun (bijzondere) hobby of interesses. Deze spreekbeurten werden voor een groot deel verzorgd aan boord van een aantal boten alsook in Grand Café de Koperen Tuin in de Prinsentuin.

Tijdens zijn spreekbeurt heeft Arnoud een verhaal gehouden over wat Braziliaans Jiu Jitsu is en wat deze sport zo uniek maakt. Ook is er uitgebreid verteld over de historie van de sport en werd er beeldmateriaal getoond van hoogtepunten in het BJJ, de partij van Helio Gracie vs. Masahiko Kimura en de partijen van Royce Gracie in de eerste UFC.

Er werd afgesloten met een kleine workshop waarin vrijwilligers uit het publiek werd uitgelegd hoe zij een verwurging moesten aanleggen. Vervolgens kregen ze wat tijd om dit op elkaar te proberen. Altijd leuk! Met een hoop gehoest, geproest en gelach werd de workshop afgesloten en hebben we de uren daarop mogen genieten van andere interessante spreekbeurten. Al met al een hele geslaagde avond!