Er zijn weer sterke partijen neergezet en mooie resultaten geboekt door ons team! Zondag 10 december stapten wij met acht teamleden de mat op in Nieuwegein tijdens de Primal Games. Ons team werd vertegenwoordigd door Siard, Erik, Hylke, Joeri, Ruben, Branco, Justus en Arnoud.

Joeri en Ruben maakten hun wedstrijddebuut deze dag. Voor hen was het nog even aftasten. Een eerste toernooi is een hele nieuwe ervaring en er komen een hoop dingen bij kijken waar je anders geen rekening mee hoeft te houden. Alle ogen zijn op je gericht, de intensiteit van de partijen zijn maximaal en spanning speelt een factor. Ondanks dat lieten de heren mooie technieken zien, hielden zij hun hoofd koel en wisten ze nuchter te reflecteren op hun partijen. Geen winst, maar dat komt vanzelf als zij doorgaan met trainen zoals zij doen. Een ervaring en een stuk ontwikkeling rijker. Top gedaan heren.

Siard, Erik en Arnoud sleepten vier medailles binnen in de no-gi divisie. Siard wist de ene na de andere tegenstander af te laten kloppen met zijn go-to-move: de guillotine choke. Uiteindelijk resultaat: brons. Erik was deze dag in zijn element en ging zoals altijd systematisch en gecontroleerd te werk. Resultaat: zilver. Arnoud moest nog even wakker worden maar wist uiteindelijk de divisie met een heel hook te winnen toen hij eenmaal op dreef was. Resultaat: goud. Naast zijn eigen gewichtsklasse deed hij mee in de “Winner takes all” divisie, waar mensen uit alle gewichtsklassen aan meededen om kans te maken op €650,-. Helaas verloor hij de halve finale op puntenverschil maar wist een comeback te maken in zijn partij voor brons d.m.v. inside heel hook. Resultaat: brons.

Branco en Justus deden mee in de gi-divisies. Beiden heren waren volledig in controle en wisten hun spel van begin tot eind af te dwingen. Justus wist al zijn partijen binnen anderhalve minuut te winnen op armklem. Resultaat: goud. Ook Branco ging naar huis met goud. Na een dominante partij die hij won op puntenverschil won hij zijn finalepartij op armklem.

Fantastisch gedaan heren! Daar kunnen wij als team weer trots op zijn!

Overzicht resultaten:

🥉Siard Runia, brons (no-gi)
🥈Erik Visser, zilver (no-gi)
🥇Branco Kuijpers, goud (gi)
🥇Justus Miltenburg, goud (gi)
🥇🥉Arnoud Terpstra, goud en brons (no-gi)