Zondag 10 juni mochten Marten, Kimberley, Remco en Nick de mat op in Rijswijk tijdens de White Belts Only 2018. Er werden prachtige partijen neergezet. Marten had het zwaar in zijn eerste partijen maar wist in zijn laatste twee partijen alles uit de kast te halen en ijzersterke performances neer te zetten, waarvan één snel en overtuigend beslist werd door een strakke loop choke. Het is niet makkelijk om je kop erbij te houden en vol overtuiging je volgende partij in te gaan na een paar verliespartijen. Maar Marten gaf niet op en deed waar hij voor was gekomen. Complimenten kerel!

Kimberley mocht deze dag haar eerste BJJ-toernooi draaien. De toon werd in haar eerste partij meteen gezet toen ze van de ene dominante positie naar de andere bewoog en de overwinning binnensleepte door middel van een armklem. Uiteindelijk wist ze van haar drie partijen twee met armklem te winnen waardoor ze een bronzen medaille in de wacht sleepte. Gefeliciteerd, Kim!

Ook Remco liet mooie dingen zien maar speelde net iets te defensief waardoor zijn eerste twee tegenstanders op puntenverschil konden winnen. Zijn derde partij ging helemaal volgens het boekje. Een nette sweep en pass zette de toon voor de rest van de partij waarna hij zijn tegenstander perfect wist te controleren. Hij wachtte het goede moment af en won de partij op een goed getimede armklem. Keurig!

Nick ging letterlijk en figuurlijk als een stoomwals door zijn divisie en hield vast aan zijn gameplan. Vanuit half guard wist hij iedere tegenstander te sweepen en eenmaal in side control waren de partijen eigenlijk zo goed als voorbij. Drie van de vier partijen werden beslist op verwurging en één op een grote puntenvoorsprong. Dit leverde hem uiteindelijk een welverdiende gouden medaille op. Petje af, Nick! Gefeliciteerd!