Ondanks corona kunnen wij Braziliaans Jiu Jitsu zonder enige beperkingen beoefenen. Let er wel op dat buiten de dojo een aantal regels gelden waar iedereen zich aan moet houden. Hieronder lees je een aantal algemene basisregels en een aantal regels die specifiek gelden voor locatie Sportschool De Leeuw.

Algemene regels

  • Houd buiten de dojo 1,5 meter afstand tot anderen. Hoewel we tijdens de training gewoon contact met elkaar kunnen maken, houd je buiten de dojo 1,5 meter afstand tot anderen. Dat klinkt misschien gek, maar onthoud dat we het gebouw ook delen met anderen en dat je bijvoorbeeld mensen tegenkomt van andere sportgroepen.
  • Kleed je thuis om en douche na de training thuis. Probeer zoveel mogelijk om je thuis om te kleden en na de training thuis te douchen. Zo voorkomen we overvolle kleedkamers. Douchen en omkleden in de kleedkamers is niet verboden, maar probeer het zoveel mogelijk thuis te doen.
  • Blijf thuis bij griep- en verkoudheidsklachten. Bij griepklachten, verkoudheid en/of koorts blijf je thuis. Dit is niet anders dan normaal, maar we vragen je om hier nu extra alert op te zijn. Ook als je partner of iemand anders in je huishouden ziek is, blijf je thuis.
  • Desinfecteer of was je handen voor het betreden van de dojo. Bij de ingangen van De Fabriek en Sportschool de Leeuw vind je pompjes met desinfectiemiddel. Mochten deze leeg zijn of er ineens niet staan, dan kun je je handen wassen bij de toiletten.

Meer regels m.b.t. hygiëne vind je in onze huisregels.

Regels voor Sportschool de Leeuw

  • Er is één looprichting. Om te voorkomen dat (grote groepen) mensen elkaar moeten passeren in de sportschool, is er “eenrichtingsverkeer”. Dit houdt in dat je bij de hoofdingang aan de parkeerplaats naar binnen gaat en naar buiten gaat via de uitgang aan de Oostergrachtswal.
  • Doe je schoenen uit bij het betreden van de sportschool. Normaal gesproken kun je je schoenen opbergen bij de hoofdingang. Echter, i.v.m. corona neem je je schoenen nu mee naar de kleedkamer. Anders zou iedereen weer heen en weer moeten lopen in het gebouw en is de regel m.b.t. looprichting niet te hanteren.
  • Kom niet veel te vroeg. Om te voorkomen dat grote groepen mensen zich ophouden in de sportschool vragen we je om vlak voor de training binnen te komen. Het is niet de bedoeling dat mensen langere tijd in de sportschool rondhangen, wachtend tot de les begint.
  • Ga z.s.m. weer naar huis. Ga na de training zo snel mogelijk weer naar huis. Om weer terug te komen op het vorige punt: het is niet de bedoeling dat mensen langere tijd in de sportschool rondhangen.