Keer op keer bewijst Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) haar effectiviteit in de meest uiteenlopende praktijksituaties, variërend van aanhoudingen van politie tot het bedwingen van een agressieve patiënt in bijvoorbeeld een psychiatrische kliniek. BJJ wordt wereldwijd beoefend door o.a. militairen, politie- en beveiligingspersoneel en is een uiterst effectief middel om uzelf of uw personeel weerbaar te maken tijdens het uitoefenen van een risicovol beroep. Beheersing  van BJJ verhoogt niet alleen uw eigen veiligheid, ook de persoon die bedwongen moet worden kan op een veiligere manier onder controle worden gebracht zonder diegene onnodig letsel toe te brengen. 

BJJ in het kort

BJJ stelt een persoon in staat om een grotere en sterkere tegenstander te controleren en indien nodig te dwingen tot overgave. Afhankelijk van de situatie is de strategie binnen BJJ over het algemeen om een tegenstander naar de grond te brengen door middel van een werp- of kanteltechniek. Eenmaal op de grond zijn fysieke attributen als lengte, gewicht en spiermassa minder belangrijk dan wanneer het gevecht staande plaats zou vinden. Iemand die BJJ beheerst kan vervolgens door middel van het gebruik van techniek en hefboomprincipes een persoon fixeren en afhankelijk van de situatie bepalen wat de volgende stap moet zijn om de situatie te deëscaleren.

Praktijkgerichte benadering

Binnen het BJJ staat de toepasbaarheid van technieken in de praktijk voorop. Naast het technische gedeelte van een training – waarin technieken geoefend worden op een persoon die geen of weinig verzet pleegt – wordt er veel aandacht besteed aan praktijksituaties en sparren. Tijdens dit gedeelte van de training moeten de behandelde technieken toegepast worden op een tegenstander die volledig tegenwerkt, een onderdeel dat vaak ontbreekt bij andere vechtsporten. Hierdoor kunnen deelnemers direct ervaren of zij de technieken op de juiste manier toepassen. Onder andere door deze praktijkgerichte benadering heeft het BJJ zich door de jaren heen zich ontwikkeld tot een uiterst effectief systeem waarbij er geen twijfel bestaat over de toepasbaarheid van technieken.

Fysieke en mentale voordelen

Het trainen van BJJ heeft vele fysieke en mentale voordelen. Er is niets dat uw conditie meer een boost zal geven dan het beoefenen van deze vechtsport.  De conditie die u met deze sport opbouwt is onvergelijkbaar met het effect van reguliere fitness- en conditieoefeningen. Regelmatige BJJ-training is de beste manier om uzelf lichamelijk voor te bereiden op een fysieke confrontatie. Daarnaast zult u over meer zelfvertrouwen beschikken en steviger in uw schoenen staan op momenten van stress of tijdens gevaarlijke situaties.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in Braziliaans Jiu Jitsu en/of wilt u een training voor uw bedrijf organiseren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek. Wij werken graag nauw samen met opdrachtgevers zodat trainingen volledig zijn afgesteld op uw bedrijfstak.

Interesse?

Neem contact op

Referentie

Super relaxte sfeer, oprechte mensen, goede technische uitleg, sparren op elk niveau, voor sporters die recreatie- en/of wedstrijdsport willen beoefenen.

John Niemarkt

Erg goede instructeur. De trainingsgroep heeft een open sfeer en is erop gericht om elkaar echt beter te maken. Topschool!

Peter van der Burgh

Goeie sfeer, uitdagende training en prima trainer. Top!

Marten Plantinga

Professionele groep met een relaxte sfeer, waardoor je samen het beste uit jezelf kan halen. Topteam!

Rodger Nicolai

Ik kwam vet en zonder fut. Nu vind ik ‘t vet en voel me fit!

Jildert Vellinga

Goeie sfeer en super leuke trainingen!