Zaterdag 21 januari reisden zeven teamleden van de Ground Fighting Academy (Team GFA) af naar Rotterdam om mee te doen aan de Rotterdam Brazilian Jiu Jitsu Open en Rotterdam Grappling Open.

Er werden maar liefst vier medailles in de wacht gesleept. Marten Plantinga heeft slim en strategisch gevochten en sleepte daarmee een bronzen medaille in de wacht bij de witte banders. Matthijs de Kivet moest het opnemen tegen sterke blauwe banders en scoorde na een aantal spannende partijen een bronzen medaille. Arnoud vocht in de open klasse voor zwarte en bruine banders en wist naar huis te gaan met zilver. In de no-gi grappling divisie sleepte hij brons in de wacht.

Team GFA timmert hard aan de weg om het niveau en de populariteit van het Braziliaans Jiu Jitsu in het Noorden te laten groeien en tot zover lijkt dat goed te lukken! Braziliaans Jiu Jitsu is een uiterst effectieve vechtsport waarbij de focus ligt op het grondgevecht en groeit uit tot één van de populairste vechtsporten op het moment.